Банички с пилешко и оризови кори

24Kitchen​

Ароматен, съвременен прочит на класическите баници, където традицията среща иновацията и се съчетава с лека и здравословна нотка. Банички с пилешко и оризови кори – едно истинско кулинарно пътешествие, което ще ви отведе към нови вкусови върхове.

Тази рецепта е идеалният избор за всеки, който търси нещо различно, но същевременно уютно и познато. Хрупкавите оризови кори създават деликатна текстура, която нежно обгръща сочното пилешко месо, ароматните подправки и меката сърцевина от пресни зеленчуци. Всяка хапка е истинска наслада – комбинация от лекота, свежест и плътни вкусове, която ще ви остави да искате още.

Подходящи както за обилен обяд, така и за лека вечеря, те са идеалното решение за всяка ситуация, когато искате да се насладите на нещо вкусно и различно.

Готови ли сте да внесете малко вдъхновение в кухнята си? Тогава нека се захващаме с приготвянето на тези вкусни банички с пилешко и оризови кори!

Банички с пилешко и оризови кори

Банички с пилешко и оризови кори

Стоян и Лора
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Основно
Кухня: Азиатска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 1 пакет оризови кори
  • 300 г пилешко филе
  • 1 бр. зелена чушка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 бр. моркови
  • 1 пакетче подправка (за кокосово къри с пиле)
  • 200 мл кокосово мляко
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото на малки кубчета, а чушката, лука и чесъна – на ситно. Настържете моркова.

Загрейте олиото в тиган и запържете месото и нарязаните зеленчуци. Месото трябва да е все още сурово в средата.


Овкусете с микса за кокосово къри с пиле и разбъркайте. Гответе кратко и налейте кокосовото мляко. Оставете сместа на огъня да се сгъсти, а след това – да се охлади добре.

Потопете оризовите кори в студена вода за кратко, колкото да омекнат. След това поставете върху дъска и във всяка сложете по малко от плънката. Прегънете двете страни на корите навътре и завийте стегнати рулца.

Прехвърлете ги в тава, застлана с пергаментова хартия, предварително намазана с олио. Слагайте рулцата със залепената страна надолу, за да не се разлистят по време на печене. По желание намажете с олио.

Печете до зачервяване в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *