Зимна свинска супа с праз и бахар

Свинската супа с праз и бахар е любимата зимна супа на всички вкъщи от години. Приготвяла съм я както с месо от свински врат, така и със свинска плешка. Доста е питателна и у нас е на почит! Сгряваща супичка за зимата – идеална за след зимна разходка навън.

Зимна свинска супа с праз и бахар

Зимна свинска супа с праз и бахар

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 1 час
Ястие: Супа
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 600 г свински врат или свинска плешка, нарязани на хапки
  • 2 стръка праз
  • 12-15 зърна бахар
  • 2 с.л. патешка мас
  • 3 с.л. олио
  • 2 с.л. препечено брашно
  • сол (на вкус)
  • 1 ½ л зеленчуков бульон
  • черен пипер (на вкус)
  • 4-5 с.л. вода

Вкусна идея от Меrudia.bg

Начин на приготвяне:

Месото се запържва добре в сгорещеното олио и патешката мас. Когато се позапържи, се прибавят нарязаният праз, солта и черният пипер. Разбърквайте леко, докато празът омекне. Добавят се бахарът и зеленчуковият бульон и се оставя да ври около 30 минути на умерен огън.


След това котлонът се намалява, като супата трябва да покъкри още половин час, докато месото се свари напълно. Когато е готово, се прибавя размитото в студена вода (4-5 с.л. вода) препечено брашно и се оставя да поври още 10 минути.

Зимната свинска супа с праз и бахар се поднася топла! Добър апетит!

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *