Свинската супа с праз и бахар е любимата зимна супа на всички вкъщи от години. Приготвяла съм я както с месо от свински врат, така и със свинска плешка. Доста е питателна и у нас е на почит! Сгряваща супичка за зимата – идеална за след зимна разходка навън.
Зимна свинска супа с праз и бахар
Необходими продукти:
- 600 г свински врат или свинска плешка, нарязани на хапки
- 2 стръка праз
- 12-15 зърна бахар
- 2 с.л. патешка мас
- 3 с.л. олио
- 2 с.л. препечено брашно
- сол (на вкус)
- 1 ½ л зеленчуков бульон
- черен пипер (на вкус)
- 4-5 с.л. вода
Вкусна идея от Меrudia.bg
Начин на приготвяне:
Месото се запържва добре в сгорещеното олио и патешката мас. Когато се позапържи, се прибавят нарязаният праз, солта и черният пипер. Разбърквайте леко, докато празът омекне. Добавят се бахарът и зеленчуковият бульон и се оставя да ври около 30 минути на умерен огън.
След това котлонът се намалява, като супата трябва да покъкри още половин час, докато месото се свари напълно. Когато е готово, се прибавя размитото в студена вода (4-5 с.л. вода) препечено брашно и се оставя да поври още 10 минути.
Зимната свинска супа с праз и бахар се поднася топла! Добър апетит!
За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.