Руло с наденица

24Kitchen​

Потопете се в богатия и колоритен свят на южноафриканската кухня с тази апетитна рецепта за руло с наденица! Ще съчетаем ароматна домашно приготвена наденица с мека тестена основа и пикантни подправки, които носят духа на африканската гастрономия.

Рулото с наденица е популярно в Южна Африка и често присъства както на семейните събирания, така и на неформалните барбекюта. Съчетанието от сочна наденица, карамелизиран лук, свежи домати и пикантен сос създава истинска експлозия от вкусове.

Тази рецепта е идеална за споделяне с приятели или за уютна вечеря у дома. Пригответе се да усетите топлината и душата на Южна Африка, една хапка след друга!

Руло с наденица

Руло с наденица

Уорън Мендес
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Африканска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 550 г бутер тесто
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 ч.л. семена от кориандър
  • 1 ч.л. черен пипер (пресно смлян)
  • ½ ч.л. бахар (смлян)
  • ¼ ч.л. индийско орехче (смляно)
  • 500 г телешка кайма
  • 2 бр. сурова наденица
  • ч.ч. галета (панко)
  • 1 бр. яйце
  • 1 ч.л. сусам (черен)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

За пикантния доматен сос:

  • ч.ч. зехтин
  • 500 г чери домати
  • 2 скилидки чесън
  • ¼ ч.ч. кафява захар
  • 2 ч.л. доматено пюре
  • 2 ч.л. оцет (винен, червен)
  • босилек

Начин на приготвяне:

За плънката сипете 1 с.л. зехтин в тиган и запечете семената кориандър в него за 1-2 минути. След това ги счукайте в хаванче.

В същия тиган сипете 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на ситно лук с щипка сол, за 3-4 минути, до омекване. Добавете нарязания на ситно чесън, 2/3 от запечените счукани семена кориандър, черния пипер, бахара и индийското орехче. Гответе 2 минути и оставете сместа да изстине.

В голяма купа сипете телешката кайма (да съдържа и мазнина) и добавете вътрешността на свинските наденички. Добавете и охладената смес, яйцето и галетата. Добавете 1 ч.л. сол и омесете добре с ръце.


Работете с много охладено бутер тесто, най-добре извадено от фризера. Поръсете голяма повърхност с брашно и върху нея постелете голям лист хартия за печене. В долната част подредете по дължина листовете бутер тесто, като ги застъпвате леко. След това оформете дълга наденица от сместа за плънка и я поставете в долния край на тестото. Намажете тестото с разбито яйце. След това започнете да навивате рулото, като си помагате с хартията. С помощта на вилица притиснете тестото там, където се съединява. Обърнете наобратно рулото и го завийте като охлюв, като оставяте 2 см свободно разстояние между парчетата.

Прехвърлете рулото в тава, постлана с хартия за печене, намажете го с яйце и го поръсете с останалите семена кориандър, черен сусам и сол. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 45 минути.

За пикантния доматен сос сипете зехтина в тиган и го загрейте. Подредете чери доматите на един слой и ги запържете на висока температура за 2-3 минути, докато се разпукат. Поръсете със сол и черен пипер. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 1 минути. След това добавете доматеното пюре, захарта и оцета. Поръсете с листа босилек и гответе 5-6 минути. С помощта на преса за картофи намачкайте доматите и овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да изстине.

Поднесете парче руло с наденица с гарнитура от пикантен доматен сос.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *