Хрупкави агнешки котлети – рецепта, която съчетава елегантност и неподправен вкус в едно. Всяка хапка носи контраста между нежното, сочно агнешко месо и златистата, перфектно хрупкава коричка – удоволствие за сетивата. Приготвени с внимание и поднесени с лека пролетна салата или млечен сос, тези котлети ще се превърнат в звездата на всяка трапеза.
Ако искате да впечатлите гостите си или просто да се насладите на изискано домашно приготвено ястие, тази рецепта е вашият ключ към кулинарен триумф. Готови ли сте да създадем истинска гастрономическа магия? 🍷
Хрупкави агнешки котлети
Джъстин СкофийлдНеобходими продукти:
- 8 бр. агнешки котлети
- 2 ч.ч. галета (или смлени хлебни трохи)
- ½ ч.ч. брашно
- 2 бр. яйца
- олио
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
За соса:
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 резен лимон (консервиран)
- 3 стръка магданоз
- 2 стръка мента
- 1 щипка сумак
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
В дълбока чиния разбийте яйцата с щипка сол и черен пипер, в друга сипете брашното, като добавите също по щипка сол и черен пипер. В трета чиния сипете фино смлени сухи хлебни трохи.
Почистените по френски агнешки котлети, един по един, първо оваляйте в брашно и изтупайте излишното. След това ги потопете в разбитите яйца и накрая ги оваляйте в хлебните трохи. За втори слой, за да станат още по-хрупкави, потопете отново котлетите в яйца, а след това в хлебни трохи.
Загрейте ¼ ч.ч. олио в дълбок тиган. Пържете агнешките котлети на порции, по 2-3 минути от всяка страна, до златисто.
За соса отстранете вътрешността, месото на консервирания лимон и нарежете кората му на много ситно. В купичка смесете киселото мляко, нарязания солен лимон и нарязаните листа мента. Овкусете със сол и сумак. Разбъркайте добре. Пресипете в купичка.
Сервирайте хрупкавите агнешки котлети със сос от кисело мляко. Съчетайте с червено вино Сира.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.