Времето е страхотно и на никой не му се седи вкъщи. Но все нещо трябва да се яде. 🙂 Затова днес ви предлагам поредната бърза и лесна рецепта (естествено – без пържене).
Моя хрумка е и се получиха много вкусни и сочни кюфтенца. Според мен много ще им подхожда пресен лук, но за жалост аз нямах такъв. А докато се изпекат, бях готова и със салатката. 🙂
Четете всеки четвъртък „С дъх на Mimoza“
Печени кюфтенца с кайма и кашкавал
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- 150 г кашкавал
- 1 филия хляб
- 4 с.л. прясно мляко
- 1 бр. яйца
- 2 с.л. соев сос
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 щипка кимион
- 1 щипка индийско орехче
- 1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се настъргва. Хлябът се накисва в прясното мляко, като предварително се маха коричката.
Всички продукти се смесват в купа и се разбъркват добре. С мокри ръце се оформят кюфтенца (при мен се получиха 12 бр).
Нареждат се в застлана с хартия за печене тава. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна за 40 минути.
Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.