Имаме страхотно предложение за мезе, което да сложим на трапезата тази вечер. Много приятно и вкусно, повдига апетита и „настроението“ на компанията. Наздраве! 🙂
Начин на приготвяне:
Махаме горната част на чушките внимателно – дръжки и семки, като се стараем да не го разкъсаме изцяло. Измиваме ги и ги подсушаваме.
Изпичаме чушките на парти грил от двете страни. Обелваме ги от люспите. Чушките, който ползваме в случая, са по-дебели и месести.
Сваряваме до твърдо яйцата във вода. Обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Намачкваме сиренето също с вилица. Смесваме яйцата и сиренето.
Почистваме 1 скилидка чесън и я нарязваме на възможно най-ситно. Добавяме сол на вкус, зехтин и цеденото мляко.
Разбъркваме всичко и с чаена лъжица пълним чушките. Слагаме напълнените чушки в чиния и ги прибираме във фризера да стегнат и да се изстудят за кратко.
После ги вадим и режем с остър нож на ленти. Редим ги в чиния. Поръсваме с нарязан на ситно копър. Отгоре можем да капнем и малко зехтин.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!