Сметаново вълшебство

След 5

Бишкотите са вид италиански бисквити, които са в основата на много от типичните за Ботуша десерти. За пръв път са приготвени в италианския град Прато, затова и са известни като бишкоти ди Прато. Бишкотите са големи бадемови бисквити, приготвени от яйца, брашно и смлени ядки. Изпичат се сухи и хрупкави, като се разрязват от тестото, докато все още е горещо от фурната.

Рецептата е част от конкурса „Зимна кулинарна приказка“

Необходими продукти:
1 пакет бишкоти (голям)
изстискани портокали
250 г маскарпоне
200 г разбита сметана
пудра захар
ягоди


Начин на приготвяне:
Бишкотите се напояват в портокаловия сок. В купа се смесват сиренето маскарпоне, сметаната и пудра захар на вкус. В правоъгълен съд се поставят бишкоти и една част от сместа, след това пак бишкоти и отново смес. Най-отгоре се нарязват ягоди. Добър апетит!

Автор: Соня Стоянова (гр. Бургас)

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *