Бананите са много популярен плод, особено сред децата. Освен това те са налични в магазините през цялата година, макар основните им производители да са чак страните от Латинска Америка. В света на кулинарията бананите се разделят на 2 основни вида – десертни или жълти банани и зелени банани, които се използват предимно за готвене.
Бананът съдържа голямо количество нишесте и е основна храна в някои страни. Плодовете имат обвивка, която е показателна за много от качествата им: когато по нея има ударена част, плодът отвътре също е засегнат, зелената обвивка оказва недостатъчно зрял плод, а кафявата – че бананът е кашест и доста по-мек.
Рецептата е част от конкурса „Зимна кулинарна приказка“
Необходими продукти:
половин средна зелка
200-300 г грозде
2 банана
3 плода киви
4 мандарини
Приготвяне:
Зелката се обвива с фолио за печене и се поставя като основа (тяло) на таралежа. Плодовете се нарязват на средни парчета и се набождат на клечки за зъби.
Забождат се в обвитата зелка шахматно, така че да се постигне разнообразие и цвят. Вкусно и цветно, нали?
Автор: Марияна Филипова
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!