Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове са намерени при разкопки на наколни жилища, съществували преди около 5000 години. За нейна родина се смята районът в северозападните Хималаи.
Култивирането на ябълката води началото си от Мала Азия, след което пътят й води до Кавказ, Египет и Палестина. Преди повече от 600 г. пр. Хр. ябълковата култура е била отглеждана в древна Гърция, откъдето е била пренесена в Рим и оттам в цяла Европа.
За тази култура се споменава в древните писмени паметници на Китай, Персия, Индия и Рим.
Необходими продукти:
4-5 големи ябълки
голям пакет бисквити (“Закуска“ какао)
прясно мляко
сладкарска сметана
натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват и настъргват. Бисквитите се смилат на прах и към тях се добавя по малко прясно мляко, докато стане много гъста смес. Прибавят се и настърганите ябълки и всичко се разбърква добре.
В тавичка се разстила ред от сместа, поръсва се с настърган шоколад и се покрива с останалата смес. Украсява се със сметана и шоколад.
Автор: Велина Стойкова
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!