Ето как можем да разнообразим закуската си с бърза рецепта от турската кухня. Лесно и приятно, особено за любителите на храната с много подправки. Добър апетит!
Турска капама с яйца
Дарина НиколоваНеобходими продукти:
- 3 бр. яйца (сварени за 7 минути)
- 40 г масло
- 1 щипка мента (стрита, сушена, може и риган)
- 1 к.л. червен пипер (равна)
- 1 щипка лют пипер (на люспи)
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- магданоз (за гарниране)
Начин на приготвяне:
Сварените яйца се разполовяват на две. Маслото се загрява на слаб огън, добавят се щипка мента и червен пипер и след като се запържат яйцата се слагат с жълтъка надолу. Пържат се на много слаб огън за около 2 минути, обръщат се и отново се пържат 2 минути, като се поливат със соса. Огънят трябва да е слаб, за да не изгаря червеният пипер.
Готовите яйца се поръсват със сол, черен пипер, лют пипер по желание и пресен магданоз. Сервирайте с препечен хляб и чай.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!