Нека отделим малко повече време, за да се зарадваме с тази вкусотия на вечеря. Да, изисква се търпение и майсторство, но пък резултатът си заслужава… Добър апетит! 🙂
Постни лозови сарми
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 1 буркан лозови листа
- 200 г булгур
- 2 стръка праз лук
- 4 скилидки чесън
- 70 г орехови ядки
- 50 г червени боровинки (сушени)
- 1 щипка канела
- 1 зрънце бахар
- 1 щипка индийско орехче (смляно)
- ½ ч.л. кориандър (смлян)
- ½ връзка магданоз
- лимонов сок (от един лимон)
- 100 мл зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно праза и чесъна, сложете ги в дълбок съд със загрят зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат.
Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра.
Сложете и нарязаните орехи и магданоз, сушените червени боровинки и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и пипер.
С плънката и розовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода, колкото да ги покрие. Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!