Червените картофи са един от съвременните методи за поддържане на здравето. Те са с концентрирано съдържание на витамин C, фолиева киселина, желязо, цинк и калий, предаде БГНЕС.
В хранителната стойност на 100 г от картофите се съдържат 14 г белтъчини, 12 г въглехидрати, мазнини – 0.1 г, енергийна стойност – 52 килокалории, съдържат и манган, тиамин и витамин B6.
Всъщност червените сортове не са нещо ново, те са познати отдавна у нас и са отглеждани основно като картофи за печене.
Червените картофи са с цвят на кожата от розов до червен, а месото им е от светложълто до жълто. Уникално вкусни и подходящи са за печене, тъй като се разпадат лесно при топлинната обработка. Известни са като храната на боговете.
Ред Скарлет е сорт червени картофи, който е много популярен и е селектиран в Нидерландия и се счита за едно от най-добрите им достижения. Ако имате червени картофи под ръка, лесно можете да си направите картофи на фурна, картофи соте, картофена запеканка, картофено руло или картофени кюфтенца.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!