Ранната история на макароните е тясно свързана със Сицилия. Не се знае дали е възможно те да са били измислени там, но е известно, че с тях са се хранели основно привилегированите аристократи и еврейското население. Към 1597 г. пастата била разделена на изсушена и прясна, а едва към края на XVIII в. с макарони са започнали да се хранят и обикновените хора в Италия.
Необходими продукти:
250 г спираловидни макарони
1 кренвирш
2 кисели краставички
100 г маслини
1-2 печени чушки
100 г царевица
1 майонеза
чесън по желание
малко кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват, като се внимава да не се преварят. Краставичките, маслините, чушките и кренвиршът се нарязват на дребно. Всичко се смесва, добавя се царевицата и се обърква с майонезата. Салатата се поръсва отгоре с настърган кашкавал.
Автор: Соня Шопова
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!