Фалшива шкембе чорба

След 5

Тази рецепта със сигурност е позната на тези от нас, които предпочитат да заменят шкембето в супата с гъби. Затова, сега в „Готви, снимай и спечели“ отделяме специално внимание на фалшивата шкембе чорба. Ето как да си я приготвим.

Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“

Фалшива шкембе чорба

Фалшива шкембе чорба

Таня Стоянова
Време за готвене: 1 час
Ястие: Супа
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 500 г кладница
  • масло (за запръжката)
  • 2 с.л. брашно (за запръжката)
  • 1 с.л. червен пипер (за запръжката)
  • 500 мл прясно мляко
  • вода (добавете, ако ви се стори гъсто)

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме гъбите. След това ги сваряваме за около 15 минути. Към тях добавяме прясното мляко и малко вода, ако прецените, че е гъсто. Темперирайте млякото, за да не се пресече.


След това си правим запръжка от маслото, брашното и червения пипер. Изсипваме я в тенджерата. Сервираме с добре познатите ни лют червен пипер и оцет с чесън. Добър апетит!

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *