С френски вкус е изкушението, което ни предлага днес рецептата от конкурса „Готви, снимай и спечели“. За почитателите на тази кухня, този зеленчуков тарт с кайма ще бъде истинска наслада. Добър апетит! 🙂
Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“
Зеленчуков тарт с кайма
Перуника ИлиеваНеобходими продукти:
- 3 бр. яйца
- 4 с.л. кисело мляко
- 200 г кайма (разделена на късчета)
- 180 г сирене (твърдо, натрошено)
- 100 г моркови (настъргани)
- 150 г тиквички (настъргани)
- 1 глава лук (може и червен, нарязан на филии)
- 150 г кашкавал (настърган)
- сол (на вкус)
- 3 с.л. мащерка
- 1 ч.л. подправки (микс от куркума, чили и кардамон)
Начин на приготвяне:
След като настържете тиквичката, я оставете да се изцеди от водата. В купа разбийте яйцата и добавете млякото, солта и микса от куркума с чили и кардамон. Продължете да разбърквате и добавете каймата, морковите, тиквичките, черен пипер, сиренето и мащерката.
Загрейте фурната на 200 градуса. Разбъркайте добре сместа и я изсипете в намазнена форма за печене*. Отгоре наредете нарязания лук.
Поставете във фурната за 20-25 минути или докато започне да покафенява. Извадете от фурната и поръсете кашкавала и върнете, докато се запече. Когато е готово, оставете да изстине за 5 минути.
* Използвах форми за тарт, 4 малки и 1 голяма.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!