Домашен шоколад с лешници

След 5

Изключително лесна рецепта за направа на шоколад вкъщи, която може да търпи хиляди вариации. Фаворитът от конкурса „Готви, снимай и спечели“ е с лешници. Опитайте го!

Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“

Домашен шоколад с лешници

Домашен шоколад с лешници

Теодора Великова (гр. София)
Време за готвене: 20 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:1 доза

Необходими продукти:
  

  • 90 г какаова паста
  • 2 с.л. какао (натурално)
  • 3 с.л. какаово масло
  • 50-60 г мед (в зависимост от предпочитаната сладост)
  • 1 шепа лешници (нарязани на едро)

Начин на приготвяне:

Какаовата паста, какаовото масло и меда се разтапят на водна баня. След като се хомогенизират, към тях се прибавя натуралното какао. Накрая се добавят и нарязаните лешници.


Готовият шоколад се разстила във подходяща форма (може да се използва кутия за храна, която е застлана с хартия за печене) и се слага в хладилника за 4-5 часа да се охлади. Това е идеалният заместител на шоколада от магазина!

Домашен шоколад с лешници
След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *