Изключително лесна рецепта за направа на шоколад вкъщи, която може да търпи хиляди вариации. Фаворитът от конкурса „Готви, снимай и спечели“ е с лешници. Опитайте го!
Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“
Домашен шоколад с лешници
Теодора Великова (гр. София)Необходими продукти:
- 90 г какаова паста
- 2 с.л. какао (натурално)
- 3 с.л. какаово масло
- 50-60 г мед (в зависимост от предпочитаната сладост)
- 1 шепа лешници (нарязани на едро)
Начин на приготвяне:
Какаовата паста, какаовото масло и меда се разтапят на водна баня. След като се хомогенизират, към тях се прибавя натуралното какао. Накрая се добавят и нарязаните лешници.
Готовият шоколад се разстила във подходяща форма (може да се използва кутия за храна, която е застлана с хартия за печене) и се слага в хладилника за 4-5 часа да се охлади. Това е идеалният заместител на шоколада от магазина!
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!