Изкушаваме ви с тези малки пухкави кифлички, въпреки горещото време навън. Любима закуска за всяко време от деня. Опитайте ги и да ви е сладко! 🙂
Кифлички с шоколад
Нюлфер МъстъноваНеобходими продукти:
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 пакетче мая (суха)
- 5 с.л. захар
- 1 саше ванилия
- 40 г масло (разтопено)
- 2 с.л. олио
- 2 бр. яйца
- 600 г брашно (за меко тесто)
- 150 г течен шоколад
Начин на приготвяне:
Активира се маята, като се разбърква в чаша топло мляко с 1 с.л. захар и се оставя да бухне. С останалите продукти се замесва меко тесто, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре.
Тестото втасва на топло 40 минути и се разделя на две или три части. Всяка се точи на правоъгълник, а той се нарязва на триъгълници.
В широкия край се поставя лъжичка течен шоколад и навиваме кифлички. Нареждат се в тава. Намазваме ги с разбит жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто за 20-25 минути.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!