В края на работната седмица ви каним на пътешествие до Франция. Приготвяме си вкусен гратен, от който ще останете изключително доволни. Опитайте и да ви е сладко! 🙂
Гратен с наденица и сирена
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 1 кг картофи (сварени)
- 200 г наденица
- 150 г кашкавал
- 150 г крем сирене
- 100 г сирене
- 100 г пушено сирене
- 3 стръка праз лук (само бялата част)
- 2 бр. зелена чушка
- 2 бр. домати
- 2 с.л. зехтин
- ¼ ч.л. чубрица
- магданоз (за поръсване)
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
Нарежете праза, чушките и надениците на кубчета. Загрейте тигана, пуснете наденицата, налейте зехтина и прибавете праза и чушките. Запържете ги. Поръсете със сол и пипер.
Нарежете сварените и обелени картофи на дебели шайби. Подредете половината от тях в тава, намазана със зехтин, поръсете със сол, пипер и чубрица. Отгоре разпределете наденицата и зеленчуците, поръсете с настъргано пушено сирене и натрошено краве сирене.
Завършете с останалите картофи, поръсете със сол, пипер и чубрица, и полейте с малко зехтин. Отгоре сложете от крем сиренето и покрийте с шайби домати.
Поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути. Сервирайте ястието с наситнен магданоз.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.