С голяма топлота днес ще поканим Китай вкъщи. Ще си приготвим изискана рецепта с телешко месо. Опитайте се да не използвате вилица, за да се потопите в този приказен свят. 🙂 Добър апетит!
Телешко по китайски
Джъстин СкофийлдНеобходими продукти:
- 1 кг телешки джолан (без кост)
- 1 връзка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 4 см джинджифил
- 3 звездички анасон
- ½ ч.л. сечуански пипер
- ½ ч.ч. вино (китайско, Шаосинг)
- ¼ ч.ч. соев сос
- ¼ ч.ч. мед
- ¼ ч.ч. вода
- олио
- оризов нудълс (плоски)
- сусам
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на три големи парчета. Поръсете ги с олио и втрийте добре. Запечатайте месото в дълбок загрят тиган, по 2 минути от всяка страна. Извадете в чиния.
Сипете малко олио в тигана и запържете в него нарязания на кръгчета пресен лук (без тъмнозелената част) и нарязаните на ситно джинджифил и чесън. Добавете звездичките анасон и зърната сечуански пипер. Щом лукът омекне, върнете месото в тигана.
В купа смесете соевия сос, виното за готвене и меда. Разбъркайте.
Добавете соса и 1/4 ч.ч. вода към месото. Прехвърлете съдържанието на тигана в тенджера под налягане или мултикукър и гответе 45 минути.
Сервирайте лепкавото телешко по китайски върху сварени оризови нудъли. Поръсете със запечен сусам.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.