Кесадията е мексиканско ястие, състоящо се от тортиля, която се пълни предимно със сирене, а понякога и с месо, подправки и други пълнежи, след което се готви на скара или печка. Традиционно се използва царевична тортиля, но може да се направи и с такава от брашно.
Днес ви представям вариант на кесадия с арабски хляб, кайма и български манатарки и кашкавал.
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Кесадия с кайма, гъби и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 бр. лаваш
- 300 г кайма (смес)
- 1 бр. моркови
- 1 глава лук (малка)
- 5-6 скилидки чесън
- 1 бр. манатарки
- 50 г кашкавал
- 100 мл доматено пюре
- сол
- черен пипер
- индийско орехче
- червен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме нарязаните на ситно лук и чесън. Към тях добавяме нарязаните на кубчета морков и манатарка.
След като зеленчуците се задушат към тях добавяме каймата. Когато и тя се задуши, добавяме доматите и подправките. Оставяме на котлона до готовност.
Разпределяме от така получената плънка върху половината от всяка питка. Отгоре настъргваме кашкавал и затваряме с другата половина.
Поставяме кесадиите в тава като отгоре ги притискаме с друга тава. Печем на 200 градуса за около 10 минути.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.