Напоследък хич не ни се занимава с подобен тип десерти, защото е по-лесно да си го грабнем от някъде направо готов. Друго си е обаче да си го приготвим вкъщи – със сигурност ще ни е по-вкусен. Ето как…
Невероятно безглутеново руло
Станислава ВълковаНеобходими продукти:
- 4 бр. яйца
- 100 г захар
- 2 с.л. масло
- 45 г брашно (царевично)
- 25 г крем пудинг (ванилов)
- 3 г бакпулвер
Крем за пълнежа:
- 250 г сладкарска сметана (бита)
- 4 с.л. крем пудинг (ванилия или шоколад)
- 80 мл мляко (соево или кокосово)
За декорация:
- 40 г черен шоколад
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса и застелете голяма правоъгълна тава (с размера на фурната) с хартия за печене. Намажете с олио хартията равномерно.
Разбийте яйцата със захарта в миксер за около 4 минути, докато се получи лека и пухкава смес.
Добавете маслото и разбъркайте. Смесете в чаша – царевично брашно, ванилов пудинг и бакпулвер и добавете към сместа. Разбъркайте леко, докато съставките се абсорбират.
Сместа се изсипва върху намазнената хартия за печене и се разпределя на тънък слой по цялата тава на еднаква височина и равномерно. Поставете във фурната за 8-10 минути, докато клечка за зъби излезе чиста.
Извадете от фурната и оставете блата да се охлади за около 3 минути.
След това навийте на руло заедно с хартията за печене. Приберете в хладилника за около 25 минути.
Приготвяне на крема:
Разбийте сметаната в купа за около половин минута.
Добавете пудинг и мляко и продължете да разбивате, докато се получи стабилна разбита сметана.
Приберете в хладилника, докато блата все още се охлажда.
Подготовка на рулото:
Внимателно отворете рулото и разпределете равномерно крема върху него.
Отново внимателно навийте на руло и този път без хартия за печене. Отрежете от рулото в двата края за по-хубав вид.
Разтопете в микровълновата фурна (около 15 секунди) 40 грама тъмен шоколад със супена лъжица масло, разбъркайте до гладка смес.
Поръсете ивици върху рулото с лъжица (можете също да напълните пош за глазура, да изрежете малък отвор в края и да поръсите).
Покрийте рулото и оставете за охлаждане в хладилник за поне 3 часа преди да нарежете и сервирате.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!