Печени пилешки бутчета и сос с бяло вино

24Kitchen​

Ето една лесна за приготвяне и изключително вкусна рецепта. Комбинираме пилешкото месо с грозде, а резултатът е впечатляващ. Опитайте и да ви е сладко!

Печени пилешки бутчета и сос с бяло вино

Печени пилешки бутчета и сос с бяло вино

Къртис Стоун
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Австрийска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. пилешки бутчета (горни)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 глави шалот
  • 1 чепка грозде (червено)
  • 5 стръка мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 1 топка бурата (или моцарела)
  • морска сол

За соса:

  • 1 ч.ч. бяло вино (сухо или розе)
  • 2 стръка мащерка
  • ½ ч.ч. пилешки бульон
  • 3 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Поръсете от двете страни пилешките бутчета със сол и черен пипер. Загрейти тиган с 2 с.л. зехтин в него и поставете бутчетата с кожата надолу.

Обелете главите шалот и ги разрежете на половини. Поставете и тях в тигана, между бутчетата. Поставете и целите стръкове мащерка и розмарин между месото и лука.

Запечатайте бутчетата за по 5 минути от всяка страна, а лукът – по 3 минути от всяка страна.

Прехвърлете месото и лука в тавичка. Между тях подредете и гроздето, накъсано на съвсем малки чепчици. Печете в еърфрайър или фурна на 190 градуса 15 минути или докато вътрешната температурата на пилешкото не достигне 75 градуса.


Деглазирайте тигана от месото и лука, като сипете вино в него и оставите то да ври 4 минути или докато намали наполовина обема си. След това добавете горещ пилешки бульон и го варете 4 минути, докато намали обема си наполовина. Дръпнете тигана от котлона и добавете маслото. Бъркайте енергично докато то се разтопи и сосът придобие гладка консистенция. Овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете багета на филийки под диагонал, намажете ги с масло и ги запечете от двете страни в грил-тиган.

В голяма чиния за сервиране поставете сирене бурата в двата и края. По средата подредете печените пилешки бутчета, лук шалот и грозде. Начупете филийките отгоре и поръсете със сос.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ

Изпрати рецепта

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ