Разядка от патладжани и крем сирене

24Kitchen​

В горещи дни като тези, които ни погнаха в последно време, изобщо не ни се занимава с тежки трапези и мазни храни. Предлагаме ви разядка, която спокойно може да ни засити и да пропуснем основното. Опитайте и да ви е сладко! 🙂

Разядка от патладжани и крем сирене

Разядка от патладжани и крем сирене

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час
Ястие: Разядка
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 3 бр. патладжани (малки)
  • 150 г крем сирене
  • 50 г заквасена сметана
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • ½ ч.л. риган
  • 150 мл зехтин (и още малко при сервиране)
  • кора от лимон (от един лимон)
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1-2 стръка магданоз (за поръсване)
  • 1 бр. чабата
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Надупчете леко патладжаните с върха на ножа и ги сложете в тава. Изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за 30–40 минути. Извадете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио, за да ги обелите по-лесно след това.

Нарежете лука на кубчета и го карамелизирайте с щипка сол в 20 мл от зехтина.

Обелете патладжаните и ги накълцайте много на ситно. Стрийте чесъна на паста с малко сол.

В купа разбъркайте патладжаните с лука, чесъна, крем сиренето, заквасената сметана, ригана, настърганата кора от лимона и 1 с.л. от неговия сок. Налейте и около 100 мл зехтин, посолете и разбъркайте.


Сложете хляба във фризера да замръзне, след това го нарежете на тънко с остър нож.

Поставете филийките в тава върху хартия за печене и залейте с останалия зехтин. Печете в загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) за 8 минути.

Поднесете дипа поръсен с магданоз и с хлебен „чипс”.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *