Хрупкави свински гърди с билкови картофи

24Kitchen​

Днес ви предлагаме да се подкрепим с малко по-сериозно основно ястие. Ако не прекаляваме с количествата, няма да имаме проблем с горещините навън. Опитайте и да ви е сладко! 🙂

Хрупкави свински гърди с билкови картофи

Хрупкави свински гърди с билкови картофи

Стоян и Лора
Време за готвене: 4 часа
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 800 г свински гърди (цяло парче с кожа)
  • 1-2 щипки семена (резене)
  • 2-3 стръка мащерка
  • 2-3 с.л. бренди
  • сол (на вкус)

За картофите:

  • 800 г картофи (дребни)
  • 50 мл зехтин
  • ½ ч.л. самардала
  • ½ връзка магданоз
  • ½ връзка копър
  • сол (на вкус)

За соса:

  • 200 г заквасена сметана
  • 1 с.л. горчица (мека)
  • 3 стръка магданоз
  • ½ бр. лимон
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

С шиш, игла или нож надупчете на много места кожата на месото. С остър нож направете прорези по кожата, така че да се получат ромбове.

Осолете парчето месо от страната на кожата, а след това обърнете и осолете и от другата страна. Намажете с бренди. Овкусете го с мащерка, семена от резене и черен пипер. Обърнете го с кожата нагоре.

Приберете месото в хладилник без до го покривате за поне 3–4 часа, най-добре за една нощ. Извадете от хладилника и подсушете кожата с кухненска хартия.

Поставете в подходящ съд и печете във фурна на 130 градуса (без вентилатор) за 3 часа.


Измийте картофите и ги разбъркайте със зехтина и сол на вкус. Гответе ги в еърфрайър на програма за картофи за 20 минути, или във фурна на 200 градуса за 40 минути. След това ги смачкайте леко и разбъркайте с наситнените подправки и самардалата.

Подсушете леко охладеното изпечено месо и го гответе в еърфрайър на 200 градуса за 10–12 минути, или във фурна на грил програма за 20 минути.

За соса блендирайте накълцания магданоз, горчицата, сока от лимон, заквасената сметана и сол на вкус.

Сервирайте месото с картофите и соса.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *