Пържени лентички тесто

24Kitchen​

Имаме нещо любопитно и много интересно. Такъв десерт едва ли някога бихме се сетили да си приготвим, но изглежда е доста популярен във Франция. Нека изненадаме любимите хора вкъщи още днес.

Пържени лентички тесто

Пържени лентички тесто

Мишел Ру
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Френска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 250 г брашно
  • 80 г захар
  • 2 с.л. масло (разтопено)
  • 2 бр. яйца
  • ½ с.л. портокалова вода
  • 1 щипка сол
  • олио (за пържене)
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното и добавете яйцето, охладеното разтопено масло и портокаловата вода (или портокалова есенция). Добавете щипка сол и разбъркайте с пръсти докато се образува тесто. Ако е необходимо, добавете малко студена вода.

Извадете тестото върху набрашнен дървен плот и го омесете с натиск, докато стане еластично. Поставете го в купа, покрийте с прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 1 час.

Откъснете парче от тестото и го разточете върху набрашнен плот с дебелина 2 мм. С помощта на нож за пица нарежете на ленти (с приблизителни размери 4х8 см). Направете прорези във всяка лента с помощта на нож.


Загрейте 3 пръста олио в дълбок тиган до 180 градуса. Пържете лентите тесто на порции, докато се надигнат и станат златисти. Обърнете и пържете до златисто и от другата страна. Извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Поръсете топлите лентички тесто с пудра захар. Поднесете с плодово сладко.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ