Яхния от нахут и печено зелено пиле

24Kitchen​

Днес ще направим интересна комбинация от пиле и нахут. Ще ги вплетем в ароматна яхния, с която да зарадваме семейството за вечеря. Ето как само за час ще имаме оригинален резултат. Опитайте и да ви е сладко!

Яхния от нахут и печено зелено пиле

Яхния от нахут и печено зелено пиле

Джон и Лиса
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Английска
Порции:4

Необходими продукти:
  

За нахута:

  • 1 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 2 ч.л. кимион (смлян)
  • 2 ч.л. кориандър (смлян)
  • 2 ч.л. джинджифил (смлян)
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. лют пипер (едър, червен)
  • 2 скилидки чесън
  • 400 г кокосово масло
  • 400 г нахут (от консерва)
  • 300 г червена леща
  • 1 кубче бульон
  • 750 мл вода
  • 1 шепа кориандър
  • сол
  • черен пипер

За пилето:

  • 8 бр. пилешки бутчета (горни, с кост, без кожа)
  • 1 шепа кориандър
  • 1 шепа мента
  • 200 г кисело мляко
  • 1 бр. люта чушка (зелена)
  • 1 ч.л. кориандър (семена)

Начин на приготвяне:

За пилето пригответе марината, като сипете 1 с.л. кисело мляко, листата и стъблата кориандър, и листата мента в блендер. Пасирайте до гладкост. Изсипете сместа в купа и добавете останалото кисело мляко и семената кориандър. Разбъркайте.

Подсушете бутчетата и направете повърхностни разрези в горната част на месото. Поставете ги в маринатата и ги оваляйте много добре. Оставете да престоят поне 1 час в маринатата. След това ги подредете в дълбока тавичка и ги покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 1 час, като последните 15 минути отстраните фолиото.


За яхнията запържете нарязания на ситно лук в олиото, за 7-8 минути, като разбърквате често. Лукът трябва да стане прозрачен. Добавете нарязания чесън и запържете за 30 секунди. След това добавете сухите подправки и разбъркайте. Запържете за 1-2 минути, като добавите малко вода. Добавете кокосовото мляко, прецедения нахут и измитата под течаща вода червена леща. Разбъркайте . Накъсайте кубчето бульон на малки парченца и залейте с водата. Оставете яхнията да къкри на слаб огън 30 минути. Накрая поръсете с нарязан на ситно кориандър.

Сипете яхния от нахут в голяма дълбока чиния и върху нея подредете печеното зелено пиле. Поръсете с нарязан кориандър и полейте с отделилите се сокове от месото.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *