Стек тартар

24Kitchen​

Подготвили сме се да ви изкушим с хрупкава и много вкусна рецепта от френската провинциална кухня. Необходими са ни само хубаво телешко филе и 30 минути търпение. Ето колко е лесно. Опитайте!

Стек тартар

Стек тартар

Мишел Ру
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Предястие
Кухня: Френска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 600 г телешко филе
  • 1 глава шалот
  • 2 с.л. каперси (бейби)
  • 2 с.л. магданоз (нарязан)
  • 2 с.л. лук (див)
  • 2 бр. жълтък
  • 1 ч.л. сос Табаско
  • бренди
  • морска сол (пушена, на вкус)
  • 1 с.л. горчица (дижонска, лилава)
  • 1 бр. трюфел (летен)

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно. Отцедете каперсите.

Напълнете голяма купа с кубчета лед и в нея поставете друга купа. Месото трябва да е студено, т.е. току-що извадено от хладилник. Нарежете го на тънки филии, а след това на малки кубчета. Сложете го в купата.


Към месото добавете каперсите, лука, нарязаните магданоз и див лук, соса Табаско, горчицата (може да ползвате и едрозърнеста дижонска горчица). Овкусете с пушена морска сол. Добавете жълтъците и разбъркайте добре. Накрая капнете малко бренди и разбъркайте отново.

Поднесете тартара върху предварително запечени във фурна, намазани с масло тънки филийки франзела. Отгоре, за разкош, настържете фино летен трюфел.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ