Родна класика – руска салата, наричана още салата „Оливие“. Вкусотия, позната в толкова различни разновидности и приготвяна по целия свят. Салата класика, зад която стои името на Люсиен Оливие, главен готвач в ресторант Ермитраж, един от Московските най-реномирани ресторанти. Обичана от поколения.
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и се нарязват на кубчета. Морковите леко се сваряват. Всички други съставки се нарязват и се смесват с майонезата. Готовата руска салата се оставя за една нощ в хладилника.
Ако лицето на Михаела ви е познато, то със сигурност сте гледали първия сезон на шоуто „MasterChef“ по bTV. Стига до него след като натрупва значителен опит в рибен ресторант в САЩ, където научава много за готвенето. В кухнята обаче не рибата, а сладкарството ѝ носи най-голямо удоволствие.