Агнешко с картофи на фурна

24Kitchen​

За някои от най-вкусните рецепти не е нужно да разполагаме с много на брой продукти. Напротив, само с няколко и малко търпение можем да получим нещо превъзходно. Това страхотно агнешко с картофи на фурна е една от тях. Само опитайте!

Агнешко на фурна с картофи

Агнешко с картофи на фурна

Марк Мориарти
Време за готвене: 3 часа
Ястие: Основно
Кухня: Ирландска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 2 кг агнешко бутче
  • 8 бр. картофи (големи)
  • 2 глави лук
  • 1 шепа мащерка
  • 1 шепа розмарин
  • 100 г масло
  • 6 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета (2 см) с помощта на ренде Мандолина. По същия начин нарежете и обелените глави лук.

Разтопете маслото.


В голяма и дълбока тава подредете 1 слой картофи. Поръсете ги с малко разтопено масло, сол и черен пипер. Накъсайте листенцата на 1 стрък розмарин и 1 стрък мащерка. Подредете слой от лук. След това повторете подредбата – картофи, разтопено масло, подправки. Най-горният слой трябва да е от картофи.

Завържете агнешкия бут с готварски конец. В месото направете прорези с остър нож и в тях набучете скилидките чесън. Поставете месото върху картофите и увийте с голям лист алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 3 часа. След това махнете фолиото и печете на 220 градуса, докато кожата на месото се запече добре.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *