Пиле с ориз на фурна

Тази седмица в „Нещата, които сътворих“ ще ви представя как се приготвя в моята кухня пиле с ориз на фурна. Ще останете приятно изненадани! Използвам съм подправката куркума, която придава финес на всяко оризово ястие, а джодженът в допълнение придава цялостен завършек на ястието.

В моята кухня използвам ориз басмати, както и в тази рецепта. Оризът басмати е известен с многобройните си качества и в превод от хинди означава ароматен. Признат е за най-добрия ориз в цял свят. Може да се използва за всякакви ястия с ориз, както и да се съчетава с месо. Оризът има приятен аромат и изискан вкус.

Пиле с ориз на фурна

Даниела Нафталиева
Време за готвене: 1 час
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 4 бр. пилешки бутчета (горни или долни)
  • 1 гл. лук
  • 2 бр. моркови
  • 1 ч.л. куркума
  • 300 мл бульон от пилето (прецеден)
  • ориз
  • джоджен
  • черен пипер (едро смлян)
  • сол или пикантина

Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода, като през това време ги препенваме.

В тиган с олио запържваме нарязания на ситно лук и настърганите моркови. Когато лукът и морковите са готови, прибавяме измития ориз. Запържваме ориза, докато стане прозрачен.

Премахваме тигана от огъня и овкусяваме с куркумата, нарязания джоджен, черен пипер и сол.


Поставяме ориза в подходяща тава, прибавяме бульона и нареждаме бутчетата. Печем в предварително загрята фурна на 200°С, докато оризът стане готов и водата изври.

Добър апетит!

Още рецепти на Даниела четете в рубриката ѝ „Нещата, които сътворих

Даниела Нафталиева

Дани има бакалавърска степен за машинен инженер и магистратура по индустриален мениджмънт. От няколко години със съпруга си и двата си сина живеят в Израел. Освен езика и местната култура, след пристигането си в страната открила страстта си и към израелската кухня.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *