Тази седмица в „Нещата, които сътворих“ ще ви представя как се приготвя в моята кухня пиле с ориз на фурна. Ще останете приятно изненадани! Използвам съм подправката куркума, която придава финес на всяко оризово ястие, а джодженът в допълнение придава цялостен завършек на ястието.
В моята кухня използвам ориз басмати, както и в тази рецепта. Оризът басмати е известен с многобройните си качества и в превод от хинди означава ароматен. Признат е за най-добрия ориз в цял свят. Може да се използва за всякакви ястия с ориз, както и да се съчетава с месо. Оризът има приятен аромат и изискан вкус.
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода, като през това време ги препенваме.
В тиган с олио запържваме нарязания на ситно лук и настърганите моркови. Когато лукът и морковите са готови, прибавяме измития ориз. Запържваме ориза, докато стане прозрачен.
Премахваме тигана от огъня и овкусяваме с куркумата, нарязания джоджен, черен пипер и сол.
Поставяме ориза в подходяща тава, прибавяме бульона и нареждаме бутчетата. Печем в предварително загрята фурна на 200°С, докато оризът стане готов и водата изври.
Добър апетит!
Още рецепти на Даниела четете в рубриката ѝ „Нещата, които сътворих“
Дани има бакалавърска степен за машинен инженер и магистратура по индустриален мениджмънт. От няколко години със съпруга си и двата си сина живеят в Израел. Освен езика и местната култура, след пристигането си в страната открила страстта си и към израелската кухня.