Вариантите, в които можем да приготвим любимата ни паста, са толкова много, колкото продукти можем да се сетим да използваме. Днешната рецепта е със свинско рагу. Няма да пропуснем да поръсим с пармезан. Само опитайте!
Паста със свинско рагу
Марк МориартиНеобходими продукти:
- 6 бр. сурова наденица (свински)
- 4 с.л. бекон (нарязан на кубчета)
- 1 с.л. семена от фенел
- 1 с.л. розмарин (сушен)
- 1 ч.л. лют пипер
- 2 стръка селъри
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.ч. бяло вино
- 300 мл пилешки бульон
- 50 г масло
- 250 г паста (ригатони)
- пармезан
Начин на приготвяне:
За соса отстранете обвивката на надениците и изсипете вътрешността им в тиган. Гответе на умерен огън, като разделяте каймата на песъчинки. Щом каймата започне да се карамелизира, добавете кубчетата бекон и ги запържете.
Нарежете селърито, лука и чесъна на много ситно и ги добавете в тигана. Добавете и подправките. Разбъркайте добре и гответе 4-5 минути.
Добавете бялото вино в тигана и деглазирайте, оберете всичко от дъното на тигана. Добавете бульона и маслото на кубчета. Разбъркайте и щом сосът заври, оставете да покъкри 10 минути.
Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
Добавете сварената паста в соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте много добре. Настържете фино малко пармеза. Овкусете със сол, черен пипер и лимоново сок. Разбъркайте отново.
Сервирайте пастата със свинско рагу топла. Поръсете с малко настърган пармезан.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.