Паста със свинско рагу

24Kitchen​

Вариантите, в които можем да приготвим любимата ни паста, са толкова много, колкото продукти можем да се сетим да използваме. Днешната рецепта е със свинско рагу. Няма да пропуснем да поръсим с пармезан. Само опитайте!

Паста със свинско рагу

Паста със свинско рагу

Марк Мориарти
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. сурова наденица (свински)
  • 4 с.л. бекон (нарязан на кубчета)
  • 1 с.л. семена от фенел
  • 1 с.л. розмарин (сушен)
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 2 стръка селъри
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 300 мл пилешки бульон
  • 50 г масло
  • 250 г паста (ригатони)
  • пармезан

Начин на приготвяне:

За соса отстранете обвивката на надениците и изсипете вътрешността им в тиган. Гответе на умерен огън, като разделяте каймата на песъчинки. Щом каймата започне да се карамелизира, добавете кубчетата бекон и ги запържете.

Нарежете селърито, лука и чесъна на много ситно и ги добавете в тигана. Добавете и подправките. Разбъркайте добре и гответе 4-5 минути.

Добавете бялото вино в тигана и деглазирайте, оберете всичко от дъното на тигана. Добавете бульона и маслото на кубчета. Разбъркайте и щом сосът заври, оставете да покъкри 10 минути.


Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.

Добавете сварената паста в соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте много добре. Настържете фино малко пармеза. Овкусете със сол, черен пипер и лимоново сок. Разбъркайте отново.

Сервирайте пастата със свинско рагу топла. Поръсете с малко настърган пармезан.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *