За трапезата тази вечер имаме приятна изненада – салата от зелен фасул. Към нея ще добавим нещо нетрадиционно за нашата кухня, сос чимичури от далечна Аржентина. Вкусно е, опитайте!
Салата от зелен фасул с чимичури
Къртис СтоунНеобходими продукти:
- 280 г боб (пресен, жълт)
- 280 г зелен фасул (пресен)
- 4 бр. репички
- ⅓ ч.ч. зехтин
- 1 с.л. оцет (червен, винен)
- ⅓ ч.ч. магданоз
- 1 ч.л. риган (пресен)
- 1 ч.л. розмарин (пресен)
- 1 ч.л. салвия (прясна)
- 1 ч.л. мащерка (прясна)
Начин на приготвяне:
Почистете двата вида пресен боб като отрежете краищата им. Бланширайте ги в тенджера с вряща подсолена вода за 3-4 минути. След това веднага ги прехвърлете в купа със студена вода и кубчета лед за кратко. Отцедете фасула и поставете в купа. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Нарежете репичките на тънки кръгчета и ги поставете в купа със студена вода, в хладилник.
За чимичурито поставете листата пресни подправки в малък кухненски робот, добавете зехтина и оцета и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте.
Към двата вида зелен фасул в купата добавете репичките. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. След това изсипете чимичури
Пресипете двата вида зелен фасул в чиния за сервиране. Върху него разпръснете кръгчетата репички. Изсипете чимичурито и разбъркайте много добре. Накрая овкусете салатата с малко зехтин и прясно смлян черен пипер.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.