Факти

СЛЕД ПЕТ

Яйцата и шоколадът повишават доверието между хората

Ако искате да спечелите доверието на някого, то… сервирайте му омлет или ястие на яйчена…

Дафиновият лист: полезен не само за вкусни гозби

Дафиновият лист е добре позната и любима подправка и заема специално място в нашите кухни. Но…

Месото на бъдещето: растително, лабораторно или традиционно?

Хранителната индустрия непрекъснато се развива, отразявайки променящите се нагласи и приоритети на обществото. Днес за…

7 храни и напитки, които помагат срещу киселини

Киселини в стомаха е онова неприятно нещо, което предизвиква усещане за горчив вкус в гърлото, "парене",…

Нова технология измерва вкуса и качеството на тиквите

Нова технология е в състояние да измерва бързо и точно вкусовите качества на тиквите, съобщава…

Пица или бургер – какво да изберем?

Всички сме се оказвали в онази позната ситуация – връщаме се от работа, изтощени от…

Колко време руската салата може да престои в хладилника?

Руската салата е кралицата на всяка празнична трапеза! Приготвя лесно, вкусна е, а съставките не…

Дубайският шоколад: от локална страст до глобален феномен

Дубайският шоколад, съчетаващ шамфъстък, тахан и печен кадаиф, бързо се превърна в световна мания. Известен…

Каква е тайната на идеалното греяно вино?

Всички свързваме ароматното греяно вино със зимата, студените снежни вечери и задаващите се празниците. Традиционно…

Сезонът на райската ябълка: тайният ключ към здраве и енергия

Райската ябълка е изключително полезна за организма. Нейната сладка и сочна текстура, съчетана с характерния…

Вкусна семейна вечеря, когато нямаме време

В натовареното ежедневие, когато балансът между работа, ангажименти и семейни задължения става труден, организирането на…

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Пластмасовите кутии, които използвате за храна от ресторанта или за опаковане на остатъци от вечерята,…

Кога мусът е по-сладък, а кафето – по-горчиво?

Всеки ден по света се пият по повече от 2,25 милиарда чаши кафе. Ново проучване…

Какви опасности крие претоплянето?

Според диетолозите има определени храни, които трябва да се консумират веднага след приготвяне и никога…

Ново проучване: фастингът ни прави по-щастливи и по-малко гладни

Фастингът, оказва се, е не само модерен начин за сваляне на килограми, но и полезен за…