В голям хит се превърнаха така наречените полети до никъде, които предлагат обяд или вечеря на борда на приземен самолет.
Креативното решение е само част от търсенето на изход от сложната ситуация, в която се оказа глобалната авиационна индустрия.
Браншът е изправен пред най-голямото си предизвикателство за оцеляване на фона на строги карантинни и пътнически ограничения, които вече са осакатили сериозно някои превозвачи.
През октомври от Сингапурските авиолинии предложиха на желаещите възможността да обядват на борда на „Еърбъс A380“, паркиран на главното летище в града-държава. Въпреки цената, която стига до 380 паунда, първите две дати за „авиокухнята“ бяха разпродадени за половин час.
Подобна идея се осъществява и в „Боинг 777“, паркиран на летище Ханеда в Токио. Докато седалка в първа класа струва 59 800 йени, хапващите могат да изберат по-евтино бизнес или икономично изживяване за 29 800 йени.
Идеята за „ресторант с крила“ е замислена от служители, които искат да използват по-добре паркирания самолет.
Миналата седмица от „Бритиш еъруейс“ също направиха първото си „земно“ меню чрез своя кетъринг партньор, въпреки че тези ястия са за доставка по домовете. Има избор от четири различни комплекта, всеки стигащ за двама клиенти, като цените започват от 80 паунда.
Редица авиокомпании обмислят творчески какво да правят със заземените си самолети по време на пандемията.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!