Зеленчуците заемат особено място в храненето на човек, като са признати за лидер в здравословното хранене. Те са пълни с витамини, хранителни вещества и много други, които са важни, за да функционира правилно тялото. Тези природни дарове например са основен източник на въглехидрати, които участват в поддържането на оптимална хуморална среда и функционирането на всички клетки на организма.
Зеленчуците могат да се консумират както сурови, така и след термична обработка. И докато всеки вегетарианец добре познава тайните за приготвяне на зеленчуци, то много от заетите с хиляди задължения домакини пропускат някои от тях. Ето 10 кулинарни тайни за приготвяне на зеленчуци.
1. Замразените зеленчуци се пускат във вряла вода, без да се размразяват предварително – така те не само съхраняват вкусовите си качества, но и запазват съдържащите се в тях витамини.
2. За да избегнете потъмняването на картофите при варене, добавете към водата малко оцет.
3. За да може оризът да се разделя зърно по зърно, преди варенето е добре да го накиснете в студена вода за 30 минути.
Пълния списък с 10 кулинарни тайни за приготвяне на зеленчуци вижте тук >>.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!