Замисляли ли сте се защо консумираме повече какао и канела през зимата? Отговор на този въпрос дава сайтът foodpanda.
Какаото е с леко диуретично действие, благодарение на теоброминът. То съдържа основни минерали, важни за правилното функциониране на организма, фенилетиламини – слаби антидепресанти и стимуланти, кофеин, витамини и серотонин.
Приемът на какао е препоръчителен, но се оказва и търсен през студените месеци. Психолози твърдят, че това се дължи на потребността от завишаване на серотонина в мозъка.
Канелата е една от най-широко разпространените подправки, която оказва благоприятно състояние на нивата на кръвната захар, притежава антибактериални свойства и е естествен дезинфектант. Удивително, но канелата подобрява будността и паметта. Подобно на какаото, така и канелата е силен антиоксидант.
Повечето хора, посочват, че през зимата консумират и какао и канела предимно разтворени в топли напитки и най-вече в топло мляко. Друга част от тях предпочитат и тестени изделия приготвени с вълшебните съставки.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!