Учени откриха, че консумирането на отлежали сирена в умерени количества може да помогне за увеличаване на продължителността на живота, съобщава Express, цитирайки Texas A&M University.
Сирена като чедър, бри и пармезан съдържат химикала спермидин, който понижава кръвното налягане и намалява вероятността от сърдечна недостатъчност и други сърдечносъдови заболявания с 40%.
В лабораторни експерименти експертите установяват, че добавянето на спермидин към храната на животните увеличава продължителността на живота им с 25%.
Те също така открили способността на веществото да блокира разпространението на увредени чернодробни клетки и по този начин предотвратява чернодробната фиброза.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!