Факти

СЛЕД ПЕТ

Храните, които ще върнат широката ви усмивка

Промените в диетата променят и химията на мозъка, така че яденето на…

След 5

Ароматни факта за бекона

Много от нас биват привлечени от вкуса и миризмата на добре препечен…

След 5

Награди Иг-Нобел 2015

Проведе се юбилейната 25-ата поред церемонния по връчване на наградите Иг-Нобел, известни…

Предиктор

Кафето преди сън спира биологичния часовник

Всяка чашка кафе, изпита вечер и през нощта, „замразява“ нашия биологичен часовник…

След 5

Учени: Яжте в малки чинии, за да сте слаби

Преяждането може да е предизвикано от факта, че големите чаши и чинии…

След 5

Вкусни и вмирисани – кои са най-силно миришещите храни?

Питали ли сте се някога защо храната губи вкуса си, когато имате…

След 5

Как да си направим здравословен чипс?

Преди да вземете пакет чипс от магазина, помислете за тези по-здравословни алтернативи,…

След 5

Дълбоко пазената тайна на венецианското стъкло

Венецианското стъкло се отличава със своя блясък, красота и финес. Бурното развитие…

Първият ресторант без персонал отвори врати

Ресторант за бързо хранене без персонал отвори врати в Сан Франциско. Всичко…

След 5

Топящият се сладолед остава история

Дните на капещите сладоледи и белите тениски в шоколадови петна приключиха. Учените…

След 5

Германци създадоха супершоколад

Германски учени твърдят, че могат да предложат формула за супершоколад на базата…

След 5

Руснаци сготвиха 300-килограмов пай

В Москва направиха огромен ябълков пай. За приготвянето му бяха използвани 100…

След 5

Вода и зеленчуци за добър метаболизъм

Има много различни теории затова как да подобрим нашия метаболизъм. Това е…

След 5

Забавни рекорди, свързани с храненето

Днес хората могат да поставят световен рекорд за почти всичко. Какви обаче…

След 5

Класираха най-любимите ястия със скариди

Скаридите са деликатес, който е важна част от почти всички кухни, вариращи…

След 5

Най-актуалните тенденции при коктейлите

Лято е, а синонимът на всяко лято е... леден коктейл. От Българската…

След 5

Бирената мая подобрявала вкуса на шоколада

Белгийски изследователи от университета в Льовен използваха мая от пивоварната индустрия, за…

След 5

Сьомга, червено вино и сирене помагат на доброто зрение

Много деца вярват, че с яденето на моркови ще могат да виждат…

След 5

Какво не знаем за шоколада?

На 7 юли честваме Европейския ден на шоколада. Датата е избрана неслучайно…

След 5

Причини да пием повече бира

Лятото дойде, а един от неизменните му спътници, разбира се, е бирата.…

След 5

Кафето намалява риска от инфаркт

Три-пет чашки кафе на ден намаляват риска от смърт при сърдечносъдови заболявания…

След 5

Кои са най-добрите салати в света?

През летните месеци, консумацията на свежи зеленчуци и салати се увеличава с…

След 5

Ядките в менюто удължават живота

Приемането на шепа ядки всеки ден може да намали значително риска от…

След 5

Кулинарията направила човека разумно същество

Тайната за произхода на нашите големи мозъци, създаващи ни способности като себеосъзнаване,…

След 5

Уникални десерти с пресни ягоди

Дните от края на април до началото на юни са периодът, който…

След 5

Мляко, бадеми и боровинки в борба със стреса

Природата сама е създала редица храни, с които може да се сваля…

След 5

Характерните фигури върху обредните гергьовски хлябове

Веднъж запитан кое е най-важното за цивилизацията изобретение на човека, Айнщайн отговорил:…

След 5

Супер храни на помощ срещу преумората

Правилното хранене понякога ни изглежда като мисия „невъзможна“ в напрегнатото ежедневие. А…

След 5

Ябълки и зелен чай – формулата за доброто здраве

Едновременна дневна консумация на ябълки и зелен чай укрепват значително организма и…

След 5

Най-вкусните сандвичи по света

Някои от най-добрите храни в света се сервират между две филии хляб!…

След 5