Вегетарианците страдат от по-тежък махмурлук

След 5

Проучване показва, че вегетарианците страдат по-лошо от махмурлук от консумиращите месни мезета. Никотиновата киселина и цинкът са необходими за разграждането на етанола.

В проучване, публикувано в „Journal of Clinical Medicine“, нидерландски изследователи от университета в Утрехт провели експеримент върху 13 пиещи в компания.

Участниците от всички групи са били анализирани за наличието на 23 симптома, свързани с махмурлук, първо в контролна обстановка, където през нощта са се въздържали от употреба на алкохол.

След това субектите са излезли да се забавляват в заведения, пиейки алкохол и на следващия ден са били наблюдавани за такива странични ефекти като главоболие, сърцебиене, гадене, изпотяване, замаяност, жажда, чувствителност към светлина и звуци.

Участниците бяха помолени да запишат всичко, което са яли и пили по време на вечерите си. Впоследствие храната им беше анализирана за нейната хранителна стойност и тенденцията показа, че тези, които са консумирали храни с ниско съдържание на цинк и витамин В3, изпитват най-лошите симптоми по отношение на параметрите на теста.

Недостигът на цинк беше ясно свързан с повръщане, а ниските нива на витамин В3, известен също като никотинова киселина, са довели до увеличаване и изостряне на симптомите на махмурлук.

Лекарите отбелязват, че както цинкът, така и витамин В3 се намират главно в храните от животински произход и месото, така че може да се заключи, че вегетарианците с ниско ниво на тези два фактора са по-уязвими от тежък махмурлук.

Разбира се, най-сигурният начин да избегнете махмурлука по време на празниците е да не прекалявате с алкохола.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *