Много познати, изключително вкусни, а все поглеждаме към готовите в магазина. Рядкост е, ако изобщо попаднем на добре приготвени чушки навън. Сега обаче няма много да му мислим, а ще си ги сготвим вкъщи. Невероятни са! 🙂
Чушки бюрек
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 2 буркана чушки (печени, червени)
- 250 г сирене
- 50 г кашкавал
- 1 бр. домати (обелен)
- ¼ връзка магданоз
- 2 с.л. галета
- 4 бр. яйца
- ½ ч.л. чесън на прах
- брашно (за овалване)
- олио (за пържене на маслена баня)
Начин на приготвяне:
Почистете обеления домат от семките и го нарежете на кубчета. Наситнете магданоза.
В купа настържете кашкавала и натрошете сиренето. Прибавете доматите и магданоза, галетата, сухия чесън и 1 яйце. Разбъркайте добре.
В купа разбийте яйцата за панировката, а брашното за овалване изсипете в подходяща чиния.
Подсушете чушките, цепнете ги по дължина така, че да се разтворят. Във всяка сложете от плънката и навийте рулца. Оваляйте в брашно и потопете в разбитите яйца.
Пържете на маслена баня до готовност. Извадете от мазнината и отцедете.
Съвет: Сервирайте със свежа салата по желание.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.