Чушки бюрек

24Kitchen​

Много познати, изключително вкусни, а все поглеждаме към готовите в магазина. Рядкост е, ако изобщо попаднем на добре приготвени чушки навън. Сега обаче няма много да му мислим, а ще си ги сготвим вкъщи. Невероятни са! 🙂

Чушки бюрек

Чушки бюрек

Стоян и Лора
Време за готвене: 27 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 2 буркана чушки (печени, червени)
  • 250 г сирене
  • 50 г кашкавал
  • 1 бр. домати (обелен)
  • ¼ връзка магданоз
  • 2 с.л. галета
  • 4 бр. яйца
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • брашно (за овалване)
  • олио (за пържене на маслена баня)

Начин на приготвяне:

Почистете обеления домат от семките и го нарежете на кубчета. Наситнете магданоза.

В купа настържете кашкавала и натрошете сиренето. Прибавете доматите и магданоза, галетата, сухия чесън и 1 яйце. Разбъркайте добре.

В купа разбийте яйцата за панировката, а брашното за овалване изсипете в подходяща чиния.


Подсушете чушките, цепнете ги по дължина така, че да се разтворят. Във всяка сложете от плънката и навийте рулца. Оваляйте в брашно и потопете в разбитите яйца.

Пържете на маслена баня до готовност. Извадете от мазнината и отцедете.

Съвет: Сервирайте със свежа салата по желание.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *