Печена сьомга по два начина

24Kitchen​

Ще започнем деня със здравословна и богата рецепта за сьомга. За да сме сигурни, че ще угодим на всички вкусове, ще я приготвим по два начина. Опитайте и да ви е сладко!

Печена сьомга по два начина

Печена сьомга по два начина

Нико Рейнолдс
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Етиопска
Порции:2

Необходими продукти:
  

За първия начин:

  • 2 бр. сьомга (филе без кожа)
  • 2 бр. портокал
  • 2 бр. лимон

За втория начин:

  • 2 бр. сьомга (филе без кожа)
  • 200 г чери домати

За салцата:

  • 3 с.л. каперси
  • 3 с.л. вода (от маринатата на каперсите)
  • 1 шепа копър
  • 1 шепа магданоз
  • лимонов сок (от един лимон)
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

За сьомгата по първия начин поръсете парчетата сьомга със сол и черен пипер. Нарежете на кръгчета портокалите и лимоните.

Подредете кръгчетата портокал и лимон върху скарата, застъпени едно върху друго, върху зоната с индиректна топлина на барбекюто. Върху леглото от цитруси поставете филетата сьомга. До тях поставете клонката с чери домати. Затворете капака и печете 8-12 минути.

За втория начин нарежете филето сьомга на парчета по 5 см. Нанижете ги върху две шишчета (ако използвате дървени шишчета, първо ги накиснете в студена вода). Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. С парче лимон натрийте скарата от страната на директния огън. Поставете шишчетата върху скарата и печете 5-7 минути, с капак.


За салцата нарежете на ситно копъра и магданоза и ги сложете в купичка. Добавете каперсите, водата от маринатата им, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте много добре.

Сервирайте сьомгата, приготвена по два начина върху барбекюто, върху дървена дъска. Поставете и печените домати върху дъската. Поръсете със салца рибата.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *