Пилешки рулца с канелони в сос от четири сирена

След 5

Неведнъж сме писали за италианския кулинарен шедьовър, наречен паста. Той има над 300 разновидности. Огромна част от тях обаче, за съжаление, не могат да бъдат намерени в родината ни.

Преди време ви показахме и една апетитна класация на най-популярните видове паста, които можете да вкусите и закупите у нас. Според експертите не само формата, дължината и дебелината определят вида на пастата, а всеки един от тях предполага и различен вид сос.

Сред 10 от най-популярните видове от това тестено изкушение са и канелоните. Те представляват навити на рула кори лазаня. Приготвят се, като се пълнят с плънка, редят се в тава и се заливат със сос, който да поемат и след това да омекнат.

Рецептата е част от конкурса „Пролетта е вкусна“

Необходими продукти за 4 порции:
500-600 г пилешко филе
8 бр. канелони
за пълнежа:
250 г кашкавалена извара
50 г кашкавал
50 г топено сирене
50 г спанак
1 яйце
магданоз
сол и черен пипер на вкус
за соса:
50 г масло
2 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
50 г сирене Гауда
50 г сирене Ементал
100 г пармезан
100 г топено сирене
сол и черен пипер на вкус
100г кашкавал за поръсване
картофено пюре за гарнитура


Начин на приготвяне:
Разбъркайте изварата с останалите продукти за пълнежа. Оформете от филето 4 пържоли и ги овкусете със сол и черен пипер.

Сварете канелоните в подсолена вода с малко зехтин в нея, за не повече от две минути. Извадете от водата, оставете леко да се охладят и ги напълнете с готовата плънка. Четири от тях завийте в пилешките филета на рулца. Оваляйте ги в брашно и в тиган с малко мазнина, запечете рулцата хубаво от двете страни. Наредете ги в подходяща тава заедно с останалите пълнени канелони.

За соса: разтопете маслото и добавете брашното. Разбъркайте и прибавете прясното мляко, като бъркате енергично, докато се сгъсти соса (не трябва да е много гъст, при необходимост добавете още мляко). Посолете със сол и черен пипер и свалете от огъня. Към соса прибавете настърганите сирена и разбъркайте добре. Изсипете го в тавичката при рулцата и канелоните.

Сложете във фурната на 200 градуса за около 25-30 минути. Сервирайте порция рулце, канелон, картофено пюре и поръсете с настърган на едро кашкавал. Това е! Малко повече време за приготвяне, но пък си заслужава.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *