Джърк марината за барбекю

24Kitchen​

Доста често прибягваме към някакъв вид марината, с която да овкусим продуктите, с които приготвяме барбекю. За да избягаме от всичко познато, днес ще си направим нещо интересно, а следващата седмица – ще я използваме на скарата. Само опитате!

Джърк марината

Джърк марината за барбекю

Нико Рейнолдс
Време за готвене: 10 минути
Ястие: Разядка
Кухня: Ирландска
Порции:1 доза

Необходими продукти:
  

  • 1 глава лук
  • 5 стръка пресен лук
  • 6 скилидки чесън
  • 1 палец джинджифил (корен)
  • 3 с.л. кафява захар
  • 100 мл соев сос (тъмен)
  • 3 ч.л. бахар (млян)
  • 1 ч.л. канела
  • 1 шепа мащерка (листа)
  • 1 бр. люта чушка (Скоч боне)

За оцета:

  • 250 мл оцет (бял, винен)
  • мащерка (няколко стръка)

Начин на приготвяне:

За овкусения оцет сипете оцета в тенджерка и го загрейте леко. Добавете целите стръкове мащерка и изчакайте сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине напълно. Пресипете в бутилка с херметическо затваряне, като отделите 50 мл оцет за маринатата.

В блендер сложете обелената глава лук, нарязана на едро, почистените стръкове пресен лук, също нарязани на едро, обеления и нарязан корен джинджифил, обелените скилидки чесън и нарязаната люта чушка. Добавете и останалите съставки и пасирайте до гладка смес.


Пресипете в буркан или друг съд с херметическо затваряне и съхранявайте до 3 седмици в хладилник.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *