Супа от тиква с печено халуми

24Kitchen​

И за днес имаме приятна комбинация от вкусове. Приготвяме си ароматна крем супа от тиква. Към нея ще добавим печено халуми, за да бъде завършена. Опитайте и да ви е сладко! 🙂

Супа от тиква с печено халуми

Супа от тиква с печено халуми

Стоян и Лора
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Супа
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 1 кг тиква
  • 2 стръка целина (стеблена)
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 50 мл зехтин
  • 1 л бульон (зеленчуков)
  • 200 мл прясно мляко
  • 50 г масло
  • 400 г сирене (халуми)
  • 50 г тиквено семе
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Обелете целината и лука и ги нарежете на парчета.

Сложете подготвените зеленчуци и целите обелени скилидки чесън в тава, застлана с хартия за печене.

Залейте с половината зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто – около 20 минути.

Прехвърлете ги в тенджера, налейте бульона и кипнете. Пасирайте, добавете маслото и налейте млякото. Щом кипне, дръпнете от котлона.


Нарежете халумито на кубчета и запечете с останалия зехтин в загрята на 180 градуса фурна до златисто.

Запечете и семките в сух тиган за кратко.

Сервирайте всяка порция с кубчета сирене и тиквени семки.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *