Пролетна баница с лапад, рукола и сирене

След 5

Руколата е многогодишно тревисто растение, което расте по поляните на Европа, Мала Азия и Северна Африка. Въпреки че често е представяна като култивирано глухарче, всъщност руколата е съвсем различно растение и дори не са от едно семейство.

Диворастящата рукола е известна още от древността, а култивираната се отглежда едва от 20 години. Наричат я още „ерука“, „арагула“ и „рокет“. На българския пазар руколата се внася от Германия или Холандия, но и ние имаме идеални климатични условия за отглеждането й.

Рецептата е част от конкурса „Зеленото е най-модерно“

Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
сирене
лапад и рукола по 1 връзка
пресен лук
масло

Начин на приготвяне:
Попарвате руколата и лапада. След което зеленият лук се запържва с руколата и лапада.


Всяка кора се намазва със сместа от киселото мляко, яйцата и маслото и се поръсва със сирене и запържените зелени продукти. Всяка кора се завива отделно като руло. Можете да я оформите по желание.

Отгоре се намазва със останалата смес от яйцата и киселото мляко. Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус. Да ви е сладко!

Автор: Антоанета Стоева (гр. Несебър)

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ