Агнешка супа с тиквички и спанак

Агнешката супа с тиквички и спанак е кулинарен шедьовър, който съчетава нежното агнешко месо с лекотата на пресни тиквички и спанак. Тази ароматна и питателна супа е идеална за всеки сезон, предлагаща балансиран вкус и здравословни съставки, които ще задоволят и най-изтънчените вкусове. Добър апетит!

Агнешка супа с тиквички и спанак

Агнешка супа с тиквички и спанак

Ирина Андреева
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Супа
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 400 г агнешко месо (печено и накъсано на дребно)
  • 250 г тиквички
  • 300 г спанак
  • ½ връзка пресен лук
  • 100 г моркови
  • 1 бр. домати
  • ½ връзка девесил (пресен)
  • ½ връзка джоджен (пресен)
  • 2 с.л. олио
  • черен пипер (на вкус)
  • сол (на вкус)

За застройката:

  • 200 г кисело мляко
  • 1 бр. яйце
  • 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

Накиснете спанака в купа с гореща вода и малко оцет.

Нарежете лука на дребно и настържете моркова. Задушете ги за кратко в олиото в средна по големина тенджера.

Настържете домата и го добавете в тенджерата. Налейте около 2-3 литра гореща вода и оставете да заври.


Нарежете тиквичките на малки кубчета, а отцедения спанак на ситно. Добавете ги заедно с агнешкото месо към супата. Прибавете и нарязаните зелени подправки. Овкусете със сол и черен пипер.

Оставете супата да ври на умерен огън, докато тиквичките омекнат напълно.

Отстранете от огъня и застройте супата с млякото, яйцето и оцета. Върнете за кратко на котлона и овкусете допълнително, ако е необходимо.

Ирина Андреева

За Ирина (Jolie) кулинарията е нещо повече от любов към храната – тя е необяснима страст и удоволствие да създаваш изкуство. А резултатите са проверени и вкусни. Не винаги лесни, но гарантирано апетитни!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *