Агнешката супа с тиквички и спанак е кулинарен шедьовър, който съчетава нежното агнешко месо с лекотата на пресни тиквички и спанак. Тази ароматна и питателна супа е идеална за всеки сезон, предлагаща балансиран вкус и здравословни съставки, които ще задоволят и най-изтънчените вкусове. Добър апетит!
Агнешка супа с тиквички и спанак
Необходими продукти:
- 400 г агнешко месо (печено и накъсано на дребно)
- 250 г тиквички
- 300 г спанак
- ½ връзка пресен лук
- 100 г моркови
- 1 бр. домати
- ½ връзка девесил (пресен)
- ½ връзка джоджен (пресен)
- 2 с.л. олио
- черен пипер (на вкус)
- сол (на вкус)
За застройката:
- 200 г кисело мляко
- 1 бр. яйце
- 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Накиснете спанака в купа с гореща вода и малко оцет.
Нарежете лука на дребно и настържете моркова. Задушете ги за кратко в олиото в средна по големина тенджера.
Настържете домата и го добавете в тенджерата. Налейте около 2-3 литра гореща вода и оставете да заври.
Нарежете тиквичките на малки кубчета, а отцедения спанак на ситно. Добавете ги заедно с агнешкото месо към супата. Прибавете и нарязаните зелени подправки. Овкусете със сол и черен пипер.
Оставете супата да ври на умерен огън, докато тиквичките омекнат напълно.
Отстранете от огъня и застройте супата с млякото, яйцето и оцета. Върнете за кратко на котлона и овкусете допълнително, ако е необходимо.
За Ирина (Jolie) кулинарията е нещо повече от любов към храната – тя е необяснима страст и удоволствие да създаваш изкуство. А резултатите са проверени и вкусни. Не винаги лесни, но гарантирано апетитни!