Знаете ли каква е разликата между „кускус“ и „кус-кус“? „Кускусът“ представлява малки тестени сушени зрънца, които се варят и се ядат като юфка. Тези малки зрънца всъщност представляват тестено изделие, което се приготвя по специална технология от пшеничен грис или едро смляна твърда пшеница. „Кус-кусът“ обаче е макаронено изделие, тип паста с форма на дребни зърна. Те са популярни в Източна Европа, познати са в Италия като пеперини, ачини ди пепе или пиомби, в Унгария като tarhonya, на английски egg barley.
Рецептата е част от конкурса „Семейна вкусотия“
Начин на приготвяне:
Кус-кусът се сварява. Охлажда се със студена вода и се отцежда.
В загрят тиган за кратко се задушават морковите, нарязани на жулиени. Добавя се тиквичката, също нарязана на жулиени, след това чесън, накълцан на ситно.
Кус-кусът се прехвърля в тигана, омесва се с морковите, тиквичките и чесъна, посолява се.
Сместа се отделя в едната страна на тигана, а в другата се чукват яйцата, като леко се разбъркват.
След като са готови яйцата, всичко се разбърква добре, подправя се с масло и копър и е готово да сервиране.
Получава се леко и изключително вкусно ястие.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!