Албански плосък хляб

24Kitchen​

Може и да ви изглежда доста познат, но си има някои тънкости. Ето как приготвят плоския хляб в Албания. Няма нищо сложно, а е толкова добра идея. Добър апетит! 🙂

Албански плосък хляб

Албански плосък хляб

Стоян и Лора
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Тестени
Кухня: Албанска
Порции:8 броя

Необходими продукти:
  

  • 220 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 125 мл прясно мляко
  • 1 с.л. зехтин (и още за пържене)

Начин на приготвяне:

Разбъркайте брашното с бакпулвера и солта. Налейте млякото и зехтина и замесете тесто. Оставете го да почине 30 минути.


Разделете тестото на 8 части. Разточете ги с точилка и гответе в тиган, намазан със зехтин, от всяка страна до златисто.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *