Австралийски сандвич с бекон и яйца

24Kitchen​

Колкото и да не ви се иска, днес ще ви отвлечем на далечно пътешествие. Отправяме се към Австралия, за да си приготвим приказно вкусен и много лесен сандвич. Всички продукти са ни познати, но тайната е в начина, по който ще ги съчетаем. Опитайте, вкусно е!

Австралийски сандвич с бекон и яйца

Австралийски сандвич с бекон и яйца

Адам и По
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Закуска, Тестени
Кухня: Австралийска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 200 г бекон (суров)
  • 4 бр. яйца
  • 4 бр. питка (Бриош)
  • масло
  • пармезан (настърган)
  • доматен сос

За сместа от подправки:

  • 1 ч.л. чесън (сушен)
  • 1 ч.л. лук (сушен)
  • 1 ч.л. магданоз (сушен)
  • ½ ч.л. къри (на прах)
  • 2 ч.л. морска сол (едра)
  • 1 ч.л. черен пипер (млян)
  • 1 ч.л. лют пипер (корейски)
  • 1 ч.л. сусам (запечен)
  • 1 ч.л. сусам (черен, запезен)

Начин на приготвяне:

Изпечете до хрупкавост бекона, нарязан на тънки слайсове, с малко мазнина – върху загрята плоча или в добре загрят тиган.

Разрежете питките на две. Намажете всяка половинка с масло. Върху долните половинки поръсете фино настърган пармезан и притиснете. Запечете всички половинки върху плоча и в тиган.

За сместа от подправки смесете всички подправки в купа и разбъркайте добре.


Изпържете яйцата върху плоча или в тиган, като ги поръсите с част от сместа от подправки.

Върху долните половинки запечен хляб намажете доматен сос. Поставете хрупкав бекон, а върху него пържено яйце. Захлупете с другата половинка хляб.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *