Ден обикновен, ден като всеки ден, ден спомен, ден с аромат на детство, с аромат на баба и милинки. Не знам какво или кой ме накара да отворя стария тефтер на баба и да попадна на страницата с рецепта за милинки.
За съжаление рецептата беше непълна, може би, защото баба я знаеше наизуст. Вкусът им е заседнал детски спомен в съзнанието ми като зимна преспа. Затова запретнах ръкави и опитах да ги пресъздам, за да може и синът ми да опита вкуса на моето детство, макар да знам, че по-вкусно е от ръцете на баба.
Докато замесвах тестото, от прозореца ме наблюдаваше бял гълъб, може би на късмет, сила или случайност. Резултатът е на лице – две тави с вкус на детство – на бабини милинки.
П.П. На баба. Някъде там.
Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“
Начин на приготвяне:
С посочените продукти се замесва меко тесто, което втасва. След това се оформят топчета, колкото малък орех и се нареждат в намаслена тава. Отново втасва и се заливат с разтопеното масло. Милинките се пекат на 180 градуса около 30-35 минути.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!